top of page

Workshops

Wij vinden het belangrijk dat eigenaren leuke activiteiten met hun honden kunnen ondernemen en daarnaast de mogelijkheid krijgen om bij ons te ontdekken wat ze leuk vinden om met hun hond te doen en zien welke mogelijkheden er allemaal zijn. Uiteraard dragen deze workshops ook weer bij aan hetgeen wij erg belangrijk vinden, namelijk een goede band tussen jou en je hond!

Hoopers

Altijd al een keer kennis willen maken met deze nieuwe hondensport? Dan is dit je kans!

 

Hoopers is een sport met bepaalde fysieke en mentale uitdagingen, waarbij de hond op stem en lichaamsaanwijzingen van de handler uiteindelijk zelfstandig een parcours af kan leggen. De handler blijft op 1 plek staan en hoeft dus niet mee te rennen en zelfs niet mee te lopen.

De hindernissen bestaande uit hoopers, tunnels, tonnen, zorgen voor een  minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als handler.

Het aanleren van de oefeningen gebeurt op een speelse manier zonder dwang. Het is tenslotte de bedoeling dat eigenaar en hond plezier beleven aan Hoopers!

Data voor 2024 zijn nog niet bekend

13615403_655048801320648_899939286377013

Plankenparcours

Het plankenparcours is een heel leuk onderdeel van balans & coördinatie.

Pootplaatsing, zelfvertrouwen, zelfbeheersing en samenwerken zijn zo maar een paar vaardigheden waar we mee aan de gang gaan tijdens de workshop. We beginnen met een basis opstelling en van daaruit gaan we uitbouwen met verschillende onderdelen zoals hoogte verschillen, verschillende ondergronden of lucht elementen. Blijft je hond op het parcours of kiest hij ervoor er vanaf te gaan? Durven jullie de uitdaging aan?

Data voor 2024 zijn nog niet bekend

IMG-20230504-WA0019.jpg
Zomerse Sport & Spel

Tijdens deze workshop werken we aan meer lichaamsbewustzijn, balans & coördinatie, communicatie en het vormen van een team met je hond.

Om je hond voldoende uitdaging te geven, bieden we verschillende sport en spel onderdelen en doen we neuswerk en hersenkrakers. 

Het plezier om samen met je hond op een positieve manier diverse leuke en sportieve oefeningen aan te leren, staat bij ons voorop!

Data voor 2024 zijn nog niet bekend

fun%20webstie%202_edited.jpg
Hierrrkomen

Komt jouw hond niet of niet gelijk als je hem roept? Tijdens de workshop Hierrrkomen geven we je tips om er voor te zorgen dat jouw hond het leuk vindt om bij jou terug te komen wanneer je hem roept. Daarnaast gaan we deze tips gelijk in de praktijk brengen op ons veld.

Data voor 2024 zijn nog niet bekend

Detectie Kennismaking

Tijdens de workshop detectie leert je hond een bepaalde aangeleerde geur te zoeken en deze op een juiste manier aan te wijzen door middel van een aangeleerde indicatie. Het is afgeleid van bijvoorbeeld de douane honden op Schiphol die worden ingezet bij het opspeuren van drugs of andere verboden middelen. Tijdens deze workshop werken wij met geuren zoals koffie, vanille en steranijs. 

Elke hond heeft een fantastische neus en kan meedoen met deze workshop. Schuilt er in jouw hond misschien een echte speurneus? Geef je dan snel op!

Data voor 2024 zijn nog niet bekend

IMG-20221223-WA0004.jpg
Detectie Vervolg

Heb je al eens eerder een workshop of cursus detectie gevolgd? Dan kun je je opgeven voor deze vervolg workshop.

Data voor 2024 zijn nog niet bekend

IMG-20221223-WA0004.jpg
(LOL) Lopen aan een Ontspannen Lijn

Heb je het gevoel dat je wordt uitgelaten door je hond? Staat de lijn vaak strak tijdens de wandeling? In de workshop Leren lopen aan een ontspannen lijn, geven we je tips om er op een positieve manier voor te zorgen dat jij en je hond kunnen genieten van een ontspannen wandeling. Daarnaast gaan we deze tips gelijk in de praktijk brengen op ons veld.

Data voor 2024 zijn nog niet bekend

bottom of page