Workshops

Bij Hondenschool 'Het Klikt' bieden we met regelmaat diverse workshops aan.

Wij vinden het belangrijk dat eigenaren leuke activiteiten met hun honden kunnen ondernemen en naast dat de mogelijkheid krijgen om bij ons te ontdekken wat ze leuk vinden om met hun hond te doen en zien welke mogelijkheden er allemaal zijn. Uiteraard dragen deze workshops ook weer bij aan hetgeen wij erg belangrijk vinden, namelijk een goede band tussen jou en je hond!

Balans & Coördinatie

Voor de opbouw van spierkracht, een betere motoriek en gangwerk, meer concentratie en zelfvertrouwen, bieden wij voor de hond de workshop Balans & Coördinatie aan.

Door middel van verschillende oefeningen leert de hond nadenken over zijn bewegingen. Daarbij maken wij gebruik van verschillende oefenmaterialen, o.a. wiebelkussens en planken, cavaletties, tonnen en krukjes. De hond leert op deze wijze zijn baas te vertrouwen, waardoor de samenwerking versterkt wordt. De workshop is in principe geschikt voor elke hond, dus van pup tot slungelige puber tot volwassen hond.

Workshop Balans & Coördinatie 'Het Klikt'
Hersenkrakers

Mensen doen vaak aan denksport of puzzelen. Dit kan ook met je hond en is een geweldig leuke bezigheid voor zowel de hond als voor jou.

Tijdens de workshop hersenkrakers zullen we jou en je hond leren hoe de hond eerst eenvoudige en daarna steeds moeilijkere puzzels op kan lossen.

 

Hersenkrakers stimuleert alle zintuigen van de hond en laat zijn hersens flink werken.

Door hersenwerk wordt de hond blijer, slimmer en zelfverzekerder!

 

Honden van jong tot oud kunnen aan deze workshop meedoen.

Workshop Hersenkrakers 'Het Klikt'
Kind & Hond

Een workshop waarin kinderen de hond beter leren begrijpen.

Niets is leuker dan dat kinderen en honden de beste maatjes zijn! Samen spelen en knuffelen, maar om dit veilig en verantwoord te laten verlopen zijn er omgangsregels die we de kinderen leren. Ook gaan de 'jonge hondentrainers' de honden een aantal basis cues, trucjes en spelletjes aanleren.

Deze workshop is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Alle honden zijn welkom op de voorwaarde dat zij geen problemen hebben met andere honden, mensen en kinderen en ze beschikken over een basis gehoorzaamheid. Daarnaast moeten de kinderen onder begeleiding staan van een volwassene, die het kind blijft ondersteunen tijdens de gehele workshop.

Hond en Kind.jpg
Hoopers

Altijd al een keer kennis willen maken met deze nieuwe hondensport? Dan is dit je kans!

 

Hoopers is een sport met bepaalde fysieke en mentale uitdagingen, waarbij de hond op stem en lichaamsaanwijzingen van de handler uiteindelijk zelfstandig een parcours af kan leggen. De handler blijft op 1 plek staan en hoeft dus niet mee te rennen en zelfs niet mee te lopen.

De hindernissen bestaande uit hoopers, tunnels, tonnen, zorgen voor een  minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als handler.

Het aanleren van de oefeningen gebeurt op een speelse manier zonder dwang. Het is tenslotte de bedoeling dat eigenaar en hond plezier beleven aan Hoopers!

13615403_655048801320648_899939286377013