top of page

Workshops

Wij vinden het belangrijk dat eigenaren leuke activiteiten met hun honden kunnen ondernemen en daarnaast de mogelijkheid krijgen om bij ons te ontdekken wat ze leuk vinden om met hun hond te doen en zien welke mogelijkheden er allemaal zijn. Uiteraard dragen deze workshops ook weer bij aan hetgeen wij erg belangrijk vinden, namelijk een goede band tussen jou en je hond!

Hoopers

Altijd al een keer kennis willen maken met deze nieuwe hondensport? Dan is dit je kans!

 

Hoopers is een sport met bepaalde fysieke en mentale uitdagingen, waarbij de hond op stem en lichaamsaanwijzingen van de handler uiteindelijk zelfstandig een parcours af kan leggen. De handler blijft op 1 plek staan en hoeft dus niet mee te rennen en zelfs niet mee te lopen.

De hindernissen bestaande uit hoopers, tunnels, tonnen, zorgen voor een  minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als handler.

Het aanleren van de oefeningen gebeurt op een speelse manier zonder dwang. Het is tenslotte de bedoeling dat eigenaar en hond plezier beleven aan Hoopers!

Zaterdag 11 maart van 14.00u tot 15.30u
Kosten zijn €30,-
13615403_655048801320648_899939286377013
Detectie

Tijdens de workshop detectie leert je hond een bepaalde aangeleerde geur te zoeken en deze op een juiste manier aan te wijzen door middel van een aangeleerde indicatie. Het is afgeleid van bijvoorbeeld de douane honden op Schiphol die worden ingezet bij het opspeuren van drugs of andere verboden middelen. Tijdens deze workshop werken wij met geuren zoals koffie, vanille en steranijs. 

Elke hond heeft een fantastische neus en kan meedoen met deze workshop. Schuilt er in jouw hond misschien een echte speurneus? Geef je dan snel op!

Zaterdag 18 maart van 14.00u tot 15.30u
Kosten zijn €30,-
IMG-20221223-WA0004.jpg

Balans & Coördinatie

Voor de opbouw van spierkracht, een betere motoriek en gangwerk, meer concentratie en zelfvertrouwen, bieden wij voor de hond de workshop Balans & Coördinatie aan.

Door middel van verschillende oefeningen leert de hond nadenken over zijn bewegingen. Daarbij maken wij gebruik van verschillende oefenmaterialen, o.a. wiebelkussens en planken, cavaletties, tonnen en krukjes. De hond leert op deze wijze zijn baas te vertrouwen, waardoor de samenwerking versterkt wordt. De workshop is in principe geschikt voor elke hond, dus van pup tot slungelige puber tot volwassen hond.

Workshop Balans & Coördinatie 'Het Klikt'
Hierkomen

Komt jouw hond niet of niet gelijk als je hem roept? Tijdens de workshop Hierkomen geven we je tips om er voor te zorgen dat jouw hond het leuk vindt om bij jou terug te komen wanneer je hem roept. Daarnaast gaan we deze tips gelijk in de praktijk brengen op ons veld.

Leren lopen aan een ontspannen lijn

Heb je het gevoel dat je wordt uitgelaten door je hond? Staat de lijn vaak strak tijdens de wandeling? In de workshop Leren lopen aan een ontspannen lijn, geven we je tips om er op een positieve manier voor te zorgen dat jij en je hond kunnen genieten van een ontspannen wandeling. Daarnaast gaan we deze tips gelijk in de praktijk brengen op ons veld.

Hersenkrakers

Mensen doen vaak aan denksport of puzzelen. Dit kan ook met je hond en is een geweldig leuke bezigheid voor zowel de hond als voor jou.

Tijdens de workshop hersenkrakers zullen we jou en je hond leren hoe de hond eerst eenvoudige en daarna steeds moeilijkere puzzels op kan lossen.

 

Hersenkrakers stimuleert alle zintuigen van de hond en laat zijn hersens flink werken.

Door hersenwerk wordt de hond blijer, slimmer en zelfverzekerder!

 

Honden van jong tot oud kunnen aan deze workshop meedoen.

Workshop Hersenkrakers 'Het Klikt'
Zomerse Sport & Spel

Tijdens deze workshop werken we aan meer lichaamsbewustzijn, balans & coördinatie, communicatie en het vormen van een team met je hond.

Om je hond voldoende uitdaging te geven, bieden we verschillende sport en spel onderdelen en doen we neuswerk en hersenkrakers. 

Het plezier om samen met je hond op een positieve manier diverse leuke en sportieve oefeningen aan te leren, staat bij ons voorop!

fun%20webstie%202_edited.jpg
bottom of page