top of page

Over ons

Wij zijn ervaren en gediplomeerde instructeurs voor wie positief opvoeden van en trainen met je hond boven aan staat. De clickermethode staat centraal in onze lessen. Dit in combinatie met altijd op zoek zijn naar de juiste motivatie voor jou en je hond. Op deze manier komen jullie samen elke week een paar stappen verder. De hondenschool bevindt zich in Achterveld.

Ans.jpg

Kynologisch CV

KK1

Kynologisch Instructeur O&O

Dogvision module 1 en 3

Puppy specialisatiecursus (Kynotrain Peter Beekman)

Instructeursopleiding Balans&Coördinatie (Paws4fun) en Hoopers Nederland

Ans Jekel

Mijn naam is Ans Jekel, woonachtig in Leusden en ben de trotse eigenaar van Jack Russell Terriërs. Heel af en toe fok ik een nestje onder onze kennelnaam ‘Jazz It Up’

In het jaar 2000 is met onze eerst hond de belangstelling voor het gedrag van honden en hun opvoeding begonnen. Na een aantal cursussen gevolgd te hebben bij een hondenschool in Amersfoort werd mij gevraagd om bij cursusgroepen te assisteren. Dit beviel mij uitstekend, waarna ik de opleiding tot kynologisch instructeur heb gevolgd en ik als instructeur zelfstandig verschillende groepen heb begeleid. In 2013 is het idee ontstaan van een eigen hondenschool met een eigen visie. Toen is Hondenschool ‘Het Klikt’ opgericht. Per januari 2024 heb ik met veel vertrouwen de hondenschool overgedragen aan Debby en Myrthe. Ik blijf nauw betrokken bij de hondenschool. Mijn liefde voor het trainen van honden en delen van kennis blijft, ik zal verschillende curssussen blijven geven Met mijn inmiddels 20 jaar ervaring in het lesgeven, volg ik nog regelmatig bijscholingscursussen en heb mij op verschillende gebieden gespecialiseerd.

Met mijn eigen honden heb ik opvoedingscursussen, Agility, Flyball en Treibball gevolgd. Nu volg ik cursussen Obedience, Hoopers en doe ik Zweetwerk.

 

Mijn passie is het realiseren van een goede relatie tussen eigenaar en hond, gebaseerd op wederzijds vertrouwen!

Image.jpeg

Kynologisch CV

Basiscursus Fokken & Houden van honden

Vakbekwaamheidsbewijs Houder van Dieren hond/kat

Balans&Coördinatie level 1 (Paws4fun)

Kynologisch Instructeur en Kynologisch gedragstherapeut in opleiding (Annorlunda)

Debby van de Mheen

Mijn naam is Debby van de Mheen en woonachtig in Eemdijk. Vlak nadat ik getrouwd ben met Douwe kwam onze eerste Jack Russell reu Ceasar bij ons wonen. De liefde voor de Jack Russell groeide en groeide met het resultaat dat in 2014 onze kennelnaam Ceasar’s Joy officieel is goedgekeurd bij de Raad van Beheer en we ongeveer 1 x per jaar een nestje fokken.

Ans leerde ik jaren geleden kennen via de Nederlandse Vereniging Jack Russell Terriër en ben vanaf toen met onze honden bij het Klikt gaan trainen in de puppy en prè-pubercursus.

Najaar 2019 vroeg Ans of ik haar wilde komen assisteren bij de puppy lessen. Gedurende dit meelopen en helpen begon ik te beseffen dat het lesgeven en het begeleiden van baasjes met hun hond, wel erg leuk is. Snel daarna gestart met de opleiding Kynologisch Instructeur bij Annorlunda en deze succesvol afgerond.

 

Samen met onze Jack Russells Joy, Jade, Jinn, Jaxx en Rocket doen we zweetspoorwerk, speuren, detectie, balans&coördinatie, ringtraining en ben ik te vinden op shows.

 

Daarnaast blijf ik me bijscholen over hondengedrag, trainingsmethodes, wetenschappelijke studies over castratie/steratisatie, alles over fokken en het opvoeden van pups in het nest.

 

Hond en eigenaar samen zien groeien en aan het einde van de les blij naar huis zien gaan is voor mij de mooiste beloning.

IMG-20230220-WA0000.jpg

Kynologisch CV

Kynologisch Gedragstherapeut in opleiding, Annorlunda

Tracking and Trailing instructeur level 1, SIFD

Kynologisch instructeur, Annorlunda

Detectie instructeur level 1 & 2 SIFD 

        

Myrthe Beumers - van Oostveen

Mijn naam is Myrthe Beumers – van Oostveen en ik woon samen met mijn man en Beagle Murphy in Leusden.

 

Na verscheidene logeerhonden, tijdelijke pleeghondjes en vrijwilligerswerk bij de hondjes van het Dierenbeschermingscentrum Amersfoort, was het in 2015 eindelijk tijd voor een eigen hond: de Beagle! Na puppycursus, vervolg en behendigheidstraining kwamen Murphy en ik terecht bij detectie en speuren (tracking and trailing), omdat ik op zoek was naar een activiteit om onze band mee te versterken én tegelijkertijd de natuurlijke behoefte van mijn hond recht te doen!

 

Het samenwerken met mijn hond en het zien hoe andere honden de puzzel aangingen vond ik intrigerend. Mede daardoor ben ik opleidingen gaan volgen in de kynologie en tijdens mijn stage van Kynologisch Instructeur ook beland bij Het Klikt!

 

Naast het trainen en genieten van de hond(en) werk ik in het Amersfoortse voortgezet onderwijs als docent geschiedenis en docent Engels.

 

Soms zijn de honden én hun geleiders eigenlijk ook net (puber)kinderen; af en toe afkijken, soms spiegelen, veel plezier met elkaar maken en vooral veel met en van elkaar leren.

bottom of page