top of page

Over ons

Wij zijn ervaren en gediplomeerde instructeurs voor wie positief opvoeden van en trainen met je hond boven aan staat. De clickermethode staat centraal in onze lessen. Dit in combinatie met altijd op zoek zijn naar de juiste motivatie voor jou en je hond. Op deze manier komen jullie samen elke week een paar stappen verder. De hondenschool bevindt zich in Achterveld.

Team 'Het Klikt'
Ans.jpg
Ans Jekel

Mijn naam is Ans Jekel, woonachtig in Leusden en ben de trotse eigenaar van 4 Jack Russell Terriërs. Met twee van onze honden heb ik af en toe een nestje pups gefokt onder onze kennelnaam Jazz It Up.

Met de eerste hond is de belangstelling voor het gedrag van honden en hun opvoeding begonnen. Na een aantal cursussen gevolgd te hebben bij een hondenschool in Amersfoort werd mij gevraagd om bij cursusgroepen te assisteren. Dit beviel mij uitstekend, waarna ik de opleiding tot kynologisch instructeur heb gevolgd en ik als instructeur zelfstandig verschillende groepen heb begeleid. In 2013 is het idee ontstaan van een eigen hondenschool met een eigen visie. Toen is Hondenschool 'Het Klikt ' opgericht.

Ik volg regelmatig bijscholingscursussen en heb mij op verschillende gebieden gespecialiseerd, o.a. lesgeven aan eigenaren en hun pups. Ook begeleid ik eigenaren en hun hond in vervolgcursussen en geef workshops in o.a. Balans & Coördinatie en Hoopers.

Met mijn eigen honden heb ik opvoedingscursussen, Agility, Flyball en Treibball gevolgd. Nu volg ik cursussen Obedience, Hoopers en doe ik Zweetwerk.

 

Mijn passie is het realiseren van een goede relatie tussen eigenaar en hond, gebaseerd op wederzijds vertrouwen!

Alexandra Engelen

Mijn naam is Alexandra Engelen en in 2005 is het trainen met honden voor mij begonnen met onze eerste hond Joey, een labrador. Na diverse cursussen met hem gevolgd te hebben, ben ik bij een hondenschool in Amersfoort begonnen met assisteren bij diverse hondentrainingen, van puppycursus tot basis G&G. Wat begon als een hobby is uitgelopen tot een passie voor het trainen met honden en als instructeur les te geven aan hondeneigenaren die aan de slag willen met hun hond. Sinds 2009 ben ik gecertificeerd kynologisch instructeur en heb ik mij gespecialiseerd in de opvoedingscursussen die volgen na de puppycursus. Sinds oktober 2014 werk ik ook voor Stichting Dutch Cell Dogs, waar ik in de gevangenis les geef aan gedetineerden die trainen met asielhonden.

Of het nu gaat om honden in de puberteit of honden die wel weer wat opvoeding kunnen gebruiken, ik ga graag met de eigenaar en de hond aan de slag.

Er is tenslotte niets mooiers dan in de loop van een cursus te zien dat eigenaar en hond samen aan het trainen zijn en hier plezier aan beleven!

Image.jpeg
Debby van Mheen

Mijn naam is Debby van de Mheen en woonachtig in Eemdijk. Vlak nadat ik getrouwd ben met Douwe kwam onze eerste Jack Russell reutje Ceasar bij ons wonen. In 2014 zijn we gestart met onze kennel Ceasar’s Joy. De naam is samengesteld uit 2 namen van honden die veel voor ons hebben betekend. Ceasar onze eerste Jack russell en Joy onze eerste stamboom teefje. Nu fokken we op kleine schaal 1 a 2 nestjes per jaar. Gemiddeld hebben we 4 a 5 honden in huis. Ik trainde onze honden op verschillende hondenscholen maar vond daar niet echt wat ik zocht om onze honden op een correcte manier te trainen. Ans leerde ik kennen via de Nederlandse Vereniging Jack Russell Terriër. Haar manier van trainen sprak me erg aan en ben bij haar gaan trainen. Daarnaast doe ik met de honden zweetspoortraining en ringtraining als voorbereiding op de hondenshow.

 

Ik ben mezelf steeds meer gaan interesseren in het gedrag van de hond, relatie hond-eigenaar en de verschillende manieren van trainen.

Najaar 2019 vroeg Ans of ik haar wilde komen assisteren bij de puppen. Nadat ik een aantal lessen haar had geholpen, begon ik te beseffen dat ik het lesgeven en het helpen van baasjes met hun hond, toch wel stiekem erg leuk vond. Het gevolg is dat ik in april 2022 mijn diploma Kynologisch Instructeur gehaald heb bij Annorlunda. Om eigenaren nog beter te helpen met probleemgedrag bij hun hond, ben ik nu in opleiding tot gedragstherapeut bij Annorlunda.

Hond en eigenaar samen zien groeien en aan het einde van de les blij naar huis zien gaan is voor mij de mooiste beloning.

bottom of page