Cursussen

 

Puppycursus

​Eindelijk is het dan zover, er komt of er is net een pup in huis! Een leuke en spannende tijd breekt aan waarin je veel van je pup wilt genieten maar ook druk bezig zal zijn met de opvoeding van je pup. Wij van Hondenschool 'Het Klikt' bieden je de nodige handvatten aan in deze enorm belangrijke periode voor jou en je pup zodat jullie een goede en fijne baas/hond relatie krijgen. De periode van 8-12 weken is ontzettend belangrijk voor de socialisatie van je hond. Tijdens de puppycursus bieden wij diverse socialisatieoefeningen aan die meehelpen aan een stabiele hond in de toekomst. Behalve de nodige socialisatie is kennis over de puppytijd en opvoeden van een pup van belang, daarom is een onderdeel van de puppycursus een theorieles die ook al gevolgd kan worden voordat de pup in huis is. De puppycursus bestaat uit 10 lessen  waarvan 1 theorieles en 1 praktijkles in het bos in Amersfoort. Tijdens de overige lessen komt naast de socialisatie andere oefeningen aan bod zoals:

Aandachtsoefening

Wandelen zonder trekken aan de lijn

Hier komen

Spelen met de baas

Omgaan met prikkels zoals fietsers en hardlopers

Zit, af, plat, sta

Extra leuke clickeroefeningen

Tijdens de puppycursus ben je van harte welkom met partner en/of gezin. Wil je meer over onze werkwijze lezen klik dan hier

Pubercursus

​De puppytijd is voorbij en de pup wordt een jonge hond, ook wel het begin van de puberteit genoemd. Helaas is deze periode niet altijd even gemakkelijk maar wel erg uitdagend. Tijdens deze cursus gaan we verder met de dingen die je geleerd hebt in de puppycursus, diverse oefeningen worden uitgebreid en geperfectioneerd. En natuurlijk komen er ook diverse nieuwe oefeningen aan bod zoals:

Impulscontrole

nieuwe aandachtsoefeningen

zit en blijf/af en blijf

​Zoals hierboven al aangegeven begint er een zeer uitdagende periode. Tijdens de puberteit hebben veel honden last van hun hormonen waardoor ze wat minder goed luisteren dan voorheen. Vooral voor de baas kan dit erg frustrerend zijn. In deze cursus zijn wij er om je te begeleiden tijdens deze periode. Je blijft werken aan een goede baas/hond relatie zodat je kunt genieten van het samen trainen, wandelen door het bos, samen spelen, en allerlei andere activiteiten waarom je ooit hebt gekozen voor een hond!

Wanneer je bij ons puppycursus hebt gevolgd, is doorstromen vanzelfsprekend. Heb je een puber waarmee je elders een puppycursus gevolgd hebt of nog helemaal geen cursus gedaan? Dan is na het volgen van 1 of 2 privélessen deelnemen eventueel mogelijk.

 
Master klikkers
Sport & Spel

Vind je het leuk om trainingsgericht bezig te zijn met je hond? Dan is deze cursus bij uitstek geschikt voor jullie!

 

In de Master klikkers ga je met verschillende trainingsgerichte oefeningen aan de slag die vooral uit de disciplines G&G en Obedience komen, zoals:

 

Volgen

Zit en af op afstand/uit zicht

Vak sturen

Apporteren

Voorkomen

 

Ook bij deze cursus leren we alles op een leuke en speelse manier aan zodat zowel baas als hond plezier beleven aan het trainen samen.

 

De Master klikkers is een les van 45 minuten met maximaal 4 cursisten. We werken hier in kleine groepjes zodat iedereen goed op zijn eigen individuele niveau begeleid kan worden.

 

 

In deze cursus ga je met je hond aan de slag met oefeningen van diverse takken van de hondensport zoals Neuswerk, Balans & Coördinatie, Targettraining en verschillende spelonderdelen.

De opvoedinsgerichte oefeningen zullen ook zeker in deze cursus aan bond komen. 

Het plezier om samen met je hond op een positieve manier diverse leuke en sportieve oefeningen aan te leren staat bij ons voorop.

 
 
Balans & Coordinatie / Hersenwerk

Tijdens dit lesblok van 5 lessen wisselen we oefeningen van Balans & Coördinatie af met oefeningen van het Hersenwerk (puzzels, snuffelwerk). Balans & Coördinatie zorgt voor de opbouw van spierkracht, een betere motoriek en gangwerk, meer concentratie en zelfvertrouwen. Door middel van verschillende oefeningen leert de hond nadenken over zijn bewegingen. Daarbij maken wij gebruik van verschillende oefenmaterialen, o.a. wiebelkussens en planken, cavaletties, tonnen en krukjes.

De hond leert op deze wijze zijn baas te vertrouwen, waardoor de samenwerking versterkt wordt.

 

Hersenwerk stimuleert alle zintuigen van de hond en laat zijn hersens flink werken.

Door hersenwerk wordt de hond blijer, slimmer en zelfverzekerder!

Je hond zal tijdens deze lessen dus van kop tot staart worden uitgedaagd!

Dit lesblok ik geschikt voor honden vanaf 5 maanden

Contactgegevens

Hondeschool Amersfoort, Leusden
Hondenschool Amersfoort, Leusden
Hondenschool Amersfoort, Leusden

Industrieterrein De Fliert 26, Achterveld (Gemeente Leusden, omgeving Amersfoort) 

Terrein Rijvereniging De Singels

hondenschoolhetklikt@gmail.com

Ans: 06-27051780

    

  • Wix Facebook page

© 2013 by Hondenschool HET KLIKT. All rights reserved.

Waar vind je ons